AGRIA ELÄINVAKUUTUS AREENA – koronavirus COVID-19

Suomen Agilityliitto on päättänyt hallituksen kokouksessa 12.3., että kaikki Agilityliiton alainen kilpailu- ja koulutustoiminta perutaan 13.3. alkaen toukokuun loppuun saakka. Lue lisää Suomen Agilityliiton tiedotteesta. Kisavarauksista maalis-toukokuulle ei luonnollisestikaan laskuteta.

Agria Eläinvakuutus Areena pidetään kuitenkin avoinna ja vakiovuorot pyörivät normaalisti ja vapaatreenaaminen on sallittua. Treeniaikaa vapautuu nyt siis myös viikonlopuille.

TEHOSTETUT TOIMENPITEET AREENALLA

– olemme poistaneet odottelualueen – yksi kerrallaan kentällä ja muut odottavat mahdollisuuksien mukaan ulkona

– ei koirien häkkejä halliin – näillä ilmoilla koirat voivat jo odottaa autossa – jos liikut julkisilla, niin koiran voi pitää hallissa

– radanrakennuksessa suositellaan käytettäväksi hanskoja

– treenatessa vältetään tarpeettomia lähikontakteja ja jos palkkauksessa käytetään avustajaa, huolehditaan käsien saippuapesusta koirakoiden välillä.

Koronaviruksen lisäksi Suomessa jyllää nyt myös muita tartuntatauteja, kuten influenssaa ja norovirusta. Hyvä käsihygienia, oikeaoppinen yskiminen ja kasvojen koskettelun välttäminen ovat avainasemassa tartunnan välttämiseksi, kuten muissakin hengitystieinfektioissa.

 
MILLOIN TREENIT TULEE JÄTTÄÄ VÄLIIN

– Jos sinulla on todettu koronavirus tai sinulla on flunssan oireita

– Jos olet oleskellut ulkomailla, pidäthän palatessasi kahden viikon tauon harjoittelustasi

– Jos olet ollut läheisessä kosketuksessa tartunnan saaneiden tai kotikaranteenissa olevien ihmisten kanssa

Toivomme, että tähän ohjeistukseen suhtaudutaan riittävällä vakavuudella, jotta mahdollistetaan harrastaminen mahdollisimman monelle. Itsekäs käytös on syytä unohtaa. Vastuu on meillä jokaisella ja kaikki muut aiemmin linjatut treenaamiseen liittyvät ohjeet pätevät toistaiseksi.

Lisätietoa koronaviruksesta, influenssatilanteesta ja noroviruksesta saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL)