Ojanko Areena

Ojanko Areenalla harrastat mukavasti ympäri vuoden

Ojanko Areena on tasokas ja tilava koiraurheiluhalli, jonka tilat sopivat erinomaisesti harjoitteluun ja kilpailuihin ympäri vuoden.
Talvikaudella Ojanko Areenalla harjoittelee yli 500 eri koiraurheilulajien harrastajaa koirineen joka viikko. Vakiovuorojen lisäksi hallissa järjestetään erilaisia tapahtumia, joista suurimpia ovat viikonloppuisin järjestettävät viralliset kilpailut ja kokeet.

Viikonloppuisin järjestettävien tapahtumien kävijämäärä voi yltää jopa 1 000 kävijään päivässä.

Ojanko-areena

Suuret kentät harjoitteluun ja kilpailuihin

Ojanko Areena on pääkaupunkiseudun ainoa agilityhalli, jonne mahtuu kaksi kilpailumitat (800 m²) täyttävää kenttää. Yhteensä harjoittelutilaa on 2700 m² (30 x 90 m).

Kentät on erotettu toisistaan umpinaisilla kevyillä väliaidoilla. Tapahtumia varten hallista voidaankin helposti rajata erikokoisia ja -muotoisia alueita väliaitoja siirtämällä.

Kenttien alustana on kimmoisa vuonna 2022 uusittu Saltexin kumirouhetekonurmimatto, joka on pitävä sekä tassun että tossun alla. Kaikissa agilityhallin hankinnoissa on otettu huomioon esteiden turvallisuus, keveys ja helppo siirreltävyys. Olemme panostaneet koirien hyvinvointiin ja turvallisuuteen hankkimalla mm. Galicanin Soft line -sarjan pehmomuurit ja -pituudet. Meiltä löydät myös toko- ja hoopers-esteet! Alta löydät myös tarkemmat kenttäkohtaiset estelistaukset.

2023 06 05 Ojanko web 56

Talvikaudella käytössä olevat kentät

Talvikaudella (2.10.2023-28.4.2024) hallissa on harjoituskäytössä viisi kenttää. Neljällä harjoituskentällä on täysi agilityestesarja, lisäksi kolmelta kentältä löytyy hoopers-esteet, kahdelta tokohypyt ja yhdeltä rallytokokyltit.

Kuluvan kauden kenttäkohtaiset estelistaukset löydät täältä!

Kesäkaudella käytössä olevat kentät

Kesäkaudella hallissa on käytössä kolme harjoituskenttää, joilla on jokaisella täysi agilityestesarja.

Kenttäkohtaiset säännöt / talvikausi

Kenttä 1 jätetään treenin jälkeen aina tyhjäksi esteistä.

Kentillä 2, 4 ja 5 kontaktiesteet (A, puomi, keinu) tulee olla aina kentällä ja suoritettavissa turvallisesti.

Kenttä 3 saa jäädä treenin jälkeiseen tilaan (agilityesteet kentällä tai kenttä tyhjä). Tämä kuitenkin niin, että agilityesteet on sijoitettu turvallisesti (kentällä ollessa turvallisesti suoritettavissa ja kentän reunalla ollessa siististi sivuun pakattuna).

Kesäkaudella käytössä olevat kentät

Viihtyisät tilat ja ympäristö

Viihtyisät tila ja ympäristö

Kahvio

Ojanko Areenalle valmistui lokakuussa 2015 huoltorakennus, jossa on 40-paikkainen kahvio ja hyvin varusteltu keittiö.

WC-tilat

Huoltorakennuksesta löytyvät myös WC-tilat harrastajien tai kisavieraiden käyttöön.

Ojangon ulkoilualue

Agilityhalli sijaitsee rauhallisen Ojangon ulkoilualueen lounaiskulmassa. Ojanko Areenaa ympäröivät laajat metsäalueet ja Hakunilan urheilupuiston valaistut ulkoilureitit, jotka takaavat monipuoliset lenkkeilymahdollisuudet ennen ja jälkeen harjoittelun.

Hallin omistajat

Ojanko Areenan rakennutti ja sitä hallinnoi Hakunilan seudun koiraharrastajien (HSKH ry) ja Border Agility Teamin (BAT ry) omistama Ojangon Koiraurheilukeskus Oy.

Halli-investointia varten perustettu yhtiö vastaa nykyään myös Ojangon koiraurheilukeskuksen 6,3 hehtaarin tontin vuokrauksesta. Hakunilan seudun koiraharrastajat on vuokrannut aluetta Vantaan kaupungilta vuodesta 1997 alkaen.

Noin 550-jäseninen Hakunilan seudun koiraharrastajat ja noin 200-jäseninen Border Agility Team ovat alueella toimivia rekisteröityjä yhdistyksiä.

Hakunilan Seudun Koiraharrastajat ry logo
Border Agility Team ry logo

Yhteistyökumppanit

AVEC color
Valjakko logo
Love paws -logo
Galican-logo
Anident logo pysty
Hauska-logo