Suomen suurin koiraurheiluareena on talkootyön voimannäyte

Vantaan Ojankoon kohonnut koiraurheiluareena on kahden aktiivisen seuran, Hakunilan Seudun Koiraharrastajien  (HSKH ry) ja Border Agility Teamin (BAT ry) jäsenistön aikaansaannos. Projektin keskeisinä puuhamiehinä ovat toimineet HSKH:n puheenjohtaja Markku Laurén ja BAT:n aktiivi Antti Majanen. 

– Ajatus ympärivuotisesta koiraurheilukeskuksesta lähti liikkeelle kun kaksi aktiiviseuraa HSKH ry ja BAT ry yhdistivät voimansa hankkeen taakse.  Lisäinnostusta hankkeelle toivat myös HSKH:n onnistuneesti järjestämät agilityn SM –kilpailut vuonna 2010. Kilpailut olivat taloudellisesti menestys ja saimme niiden myötä näkyvyyttä kaupungin ja median suuntaan, valaisee Markku Laurén hallihankkeen alkumetrejä.

Tavoitteet olivat hankkeen alusta asti korkealla. – Halusimme luoda puitteet ympärivuotiseen harjoitteluun Ojangossa ja lämmin halli oli suunnittelun lähtökohta. Lisäksi tavoitteenamme oli halli, joka olisi tarpeeksi suuri  niin monipuoliseen harjoitteluun kuin kilpailutoimintaankin, Laurén jatkaa. 

Hallihankkeen myötä Vantaan Ojangosta on muodostunut Suomen monipuolisin koiraurheilukeskus, jossa on hyvät mahdollisuudet harjoitteluun ja kilpailutoimintaan lämpöeristetyssä sisähallissa, Vuokkoset Areenalla, sekä ulkokentillä.  – Lopputulos on hieno.  Ojangon Vuokkoset Areena on Suomen paras koiraurheiluhalli ja myös yksi Euroopan suurimmista, kertoo Antti Majanen hankkeen rakennustöitä koko hankkeen ajan koordinoinut seura-aktiivi. 

– Pienestä viivästyksestä huolimatta projekti sujui hienosti. Yhteistyö kaupungin kanssa oli hyvää ja rakennuslupa- ja selvitysvaiheen jälkeen halli nousi nopeasti. Kiitos tästä kuuluu urakoitisijoillemme, jotka ovat tehneet hienoa työtä ja suhtautuneet hyvin talkoolaisiin ja talkootyöhön. Haluaisin lisäksi  kiittää koko hankkeen työryhmää ja erityisesti Markku Laurénia. Ilman Markkua meillä ei hallia olisi, Majanen päättää.

Ojangon koiraurheiluareena vihittään virallisesti käyttöön lauantaina 20.1. Avajaisviikonloppuna Vuokkoset Areenalla kisataan agilityn 1, 2 ja 3-luokissa.